Driedaagse distributie uitdaging succesvol afgerond

Van ReenenNieuws

Afgelopen week hebben wij voor een gewaardeerde klant een grote distributieopdracht uitgevoerd.

De vraag aan van Reenen was: “Is het mogelijk om 945 filialen van een grote supermarktketen binnen 3 dagen van 1618 pallets te voorzien?” Daar komt bij: deze pallets staan in midden Duitsland, moeten op afgesproken tijden, op verschillende locaties afgehaald worden en twee weken worden gebufferd. Daarnaast wil de klant  ook graag kunnen volgen wat de status van zendingen is, oftewel volledige traceability.

Dat was voor ons een uitdaging; 49 volle trailers inplannen, afhalen, planning, opslaan, adreslabels organiseren, herverdelen over eigen auto’s en die van partners, partners organiseren en aansturen. Kortom: een complexe opdracht.

Op woensdag 26 februari zijn we gestart met de uitlevering. Aan het einde van de dag was 49% uitgeleverd, donderdag 85%. Vrijdag hebben we de 100% gehaald. Dagelijks ontving de klant een overzicht van de status van de geplande leveringen en geleverde zendingen.

Samengevat is dit echt een topprestatie die wij als logistieke partners met elkaar hebben volbracht. De organisatie is hierbij belangrijk, maar met name het enthousiasme van iedereen die er bij betrokken is maakt het plaatje compleet. Deze betrokkenheid maakt complexe logistieke uitdagingen zoals deze tot een succes. Klant, partners, chauffeurs, warehouse personeel, planners, IT medewerkers en niet vergeten de filiaalhouders van de winkels: dank voor jullie enorme inzet om deze actie tot een succes te maken!

Distributie in Nederland en België