Geschiedenis

Van Reenen Transport - Warehouse - Verhuizingen bestaat al meer dan een eeuw en behoort daarmee tot een van de oudste transportbedrijven van ons land. We hebben in al die jaren een enorme expertise opgebouwd. De belangrijkste kernbegrippen van ons bedrijf zijn "kwaliteit" en "betrouwbaarheid". En daarom blijven klanten zaken met ons doen.

De eerste eigenaar van het transportbedrijf was Willem Rijken. In een trouwakte van november 1917 meldt hij zijn beroep: vrachtrijder. Hij verkocht de onderneming aan Van Ee, die het bezit op 30 april 1930 overdeed aan Wolfswinkel.
Een half jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog werd J. van Reenen de nieuwe eigenaar. De vrachtwagen die bij deze overgang gemoeid was, betrof het merk Oldsmobiel. Gezien de schaarste aan brandstof in deze tijd was deze vrachtwagen voorzien van een houtgasgenerator. Door in de wagen hout te stoken kwam het gas vrij wat vervolgens kon worden gebruikt als brandstof. Dit hout werd op het dak van de vrachtwagen vervoerd.  Na de oorlog werd het bedrijf uitgebreid met een tweede wagen.

In 1960 werd de eerste DAF Torpedo aangeschaft. Dit collectersitem is nog steeds eigendom van Van Reenen. Vanaf dat moment ging het snel en inmiddels hebben we meer dan 100 trucks in allerlei soorten en maten.

Ondanks onze hoge leeftijd, zijn we een dynamisch en inventief transportbedrijf, dat oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen op (milieu)technisch terrein. Daarin lopen we graag voorop. Duurzaam ondernemen brengen we tot uiting in de keuze van onze materialen en brandstoffen, het nieuwe rijden en het optimaliseren van de distributiestromen. Dat alles met oog op de toekomst van de schepping en onze maatschappij. Niet voor niets behoort Van Reenen Transport, Warehouse en Verhuizingen tot de drie procent van meest gezonde transportondernemingen van Nederland. En daar zijn we best een beetje trots op.

Image

Offerte aanvragen

Logistiek zonder zorgen? Vraag nu een offerte aan!

Offerte aanvragen